Psychotherapie

IMG_6191-400Wanneer je last hebt van psychische klachten dan kun je hiervoor psychotherapeutische hulp zoeken. Veel mensen wachten hier lang mee, vaak uit schaamte. Het is nogal wat om je problemen op tafel te gaan leggen. Het kan soms als een hoge drempel voelen om naar een psychotherapeut te gaan. Als je de stap zet, wil je voor kwaliteit gaan. Weet dan dat je bij mijn praktijk op een persoonlijke manier geholpen wordt. Zoals je bij het stukje over mij kunt lezen, schrik ik niet snel en heb ik veel ervaring. Ik geloof dat therapie het beste werkt wanneer je als cliënt en therapeut op een persoonlijke en actieve wijze kunt samenwerken. Door gesprekken maar ook door middel van huiswerkopdrachten en praktische oefeningen. Als psychotherapeut los ik het probleem niet voor je op maar ga met al mijn kennis en ervaring naast je staan om naar je klachten te kijken en op zoek te gaan naar een voor jou passende manier om je gewenste therapiedoelen te bereiken. Het is immers jouw leven!

Je kunt bij mij terecht voor zowel kortdurende als langdurende behandelingen passend binnen de generalistische basis en de gespecialiseerde GGZ. Klachten waarvoor ik behandeling bied zijn o.a.:

  • angstklachten
  • stemmingsklachten zoals bijvoorbeeld somberheid
  • stressgerelateerde klachten zoals burn out
  • piekeren
  • levensfaseproblematiek
  • studieproblemen
  • klachten in het omgaan met andere mensen zoals assertiviteit of verlegenheid
  • onzekerheid

Bijzondere aandachtsgebieden

Door mijn werkervaring ben ik extra ervaren in het behandelen van mantelzorgers of familieleden van mensen met psychische ziekten die zelf klachten hebben ontwikkeld. Het omgaan met een (psychisch) zieke dierbare en alle soms frustrerende dingen die daarmee samenhangen, kan heel eenzaam en intensief voelen. Des te belangrijker om te zorgen dat je zelf genoeg in balans bent of komt om er voor de ander te kunnen zijn zonder er zelf klachten van te krijgen.

Daarnaast is psychodermatologie (cliënten met een huidaandoening in combinatie met psychische klachten) een aandachtsgebied waar ik meer van weet, en me verder in verdiep.

Behandelmethoden

Ik werk graag met technieken uit de cognitieve gedragstherapie, oplossingsgerichte therapie en de Acceptance Commitment Therapie (ACT). In ACT ben ik opgeleid door Gijs Jansen, een enthousiaste psycholoog die toegankelijke boeken over ACT heeft geschreven. Daarnaast ben ik opgeleid om te werken met mindfulness en EFT. Recent ben ik opgeleid tot AFT therapeut, en ingeschreven als registerlid AFT. Natuurlijk is gedegen vakkennis belangrijk, maar nog belangrijker vind ik de aansluiting met wat jouw therapiedoelen zijn. Geen standaardaanpak maar een aanpak-op-maat. Kort waar het kan en langer waar nodig. Kortom, therapie waar je wat aan hebt.

Wat ik niet behandel

Ernstige verslavingsproblemen, eetstoornissen, psychotische stoornissen en psychiatrische aandoeningen die intensieve zorg vereisen.

Zie: Psychotherapie > Werkwijze